Uğur Polat

Uğur Polat Hayatı, Uğur Polat Oynadığı Diziler

Uğur Polat, 1 Ocak 1961 yılında doğan Türk sinema tiyatro ve dizi oyuncusudur. Eğitimini ilk olarak Ankara Sanat Tiyatrosu’nda aldı. Devamında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden eğitimini gördü. Kısa zaman içinde başarıya ulaştı kendisini geliştirdi ve profesyonel oyunculuğa adım atan büyük üstatlardan oldu. Sinema ve dizi filmlerinde bir çok eserde rol alarak ismini yazdırmıştır. Yüzlerce film ve dizilerde ismini duyduğumuz başarılı oyuncudur.

uğur polat

Uğur Polat
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 01 Ocak 1961
Yaşı: 53
Burcu: Oğlak

Filmografisi

“Ulan İstanbul” (2014) – Kandemir Nevizade
Cinayet (2014) – Aslan Kocatepe
Benimle oynar misin – Fatih (2013)
Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) – Saci Bey
Kayıp Şehir (2012) – Ethem
Son (2012) – Kudret
Güzel Günler Göreceğiz (2011) – İzzet
Türkan (2011) – Prof. Cihat Yemni
Çakal (2010) – Fahrettin
Yahşi Batı (2010) – Brokeback’li Buck Berry
Ali’nin Sekiz Günü (2008) – Mehmet
Aşk Yakar (2008) – Savcı Duran
Devrim Arabaları (2008) – Sami
Vali (2008) – Ömer
Beni Unutma (2008) – Recep
Tutsak (2007) – Adil
Mavi Gözlü Dev (2007) – Tahsin Bey
Kayıp (2007)
Küçük Adımlar (2007)
Sinekli Bakkal (2007) – Peregrini
Sis ve Gece (2007) – Sedat
Pars: Kiraz Operasyonu (2006) – Ertuğrul
2 Süper Film Birden (2005) – Abdullah
Seher Vakti (2005) – Ali
İstanbul Şahidimdir (2004) – Sina Öz
Sultan Makamı (2003) – Arif
Güz Sancısı (2002)
Karşılaşma (2002) – Sinan
O da Beni Seviyor (2001) – İbrahim
Yeditepe İstanbul (2001) – Ali
Beni Unutma (2000)
Yıldız Tepe (2000)
Ayna (2000)
Çilekli Pasta (2000) – Onur
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) – Cem
Filler ve Çimen (2000)
Salkım Hanımın Taneleri (1999) – Levon
Kimsecikler (1999)
Sıcak Saatler (1998) – Kaptan
Kördüğüm (1997)
Nice Yıllardan Sonra (1997) – Vedat
Bir Erkeğin Anatomisi (1996) – Taner
Kurtuluş (1996) – Veli Bey
Bir Kadının Anatomisi (1995) – Metin
Sahte Dünyalar (1995)
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992) – Kürşat
Suyun Öte Yanı (1991)
Yıldızlar Gece Büyür (1991)
Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) – Ateş
Cahide (1989)
Sis (1988) – Erol
Mutlu Ol Yeter (1981)
Yaşamak Bu Değil (1980)

Rol aldığı tiyatro oyunları

Çehov Makinası : Matei Vișniec – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2012
Kredi Kartı-Vak’a aaaaa! : Cüneyt Çalışkur – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2010
Vur Yagmala Yeniden : Mark Ravenhill – Tiyatro Dot
Sansürcü : Anthony Neilson – Tiyatro Dot
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2001
Patron : Tarık Bugra – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2000
Kuvai Milliye : Nazım Hikmet – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1999
İçerdekiler : Melih Cevdet Anday – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1995
Olmayan Kadın : Kenan Işık – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
Hamlet : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
Küçük Burjuvalar : Bertolt Brecht – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
Oresteia : Aiskhylos – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
Fırtına : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry Gelbert\Bert Shevelove – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1990
Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989
Odissinbad : Ksenya Kalogerapulu – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988
Hoşu’nun Utancı : Şinasi Ekicioğlu – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1987
Yedi Kocalı Hürmüz : Sadık Şendil – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1987
Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu – Adana Devlet Tiyatrosu – 1987
Tohum Ve Toprak : Orhan Asena – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1986
Akvaryum (oyun) : Aldo Nicolai – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1986
Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik\Kemal Bekir – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1984
Hikaye-i Mahmut Bedrettin : Mehmet Akan – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1980
Oyun Nasıl Oynanmalı : (Vasıf Öngören – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1979
Kafatası : Nazım Hikmet – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1979
Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1979

Yorum Yazın