Murat Eken

Murat Eken Hayatı, Murat Eken Biyografi

Murat Eken, 7 Ağustos 1980 yılında İstanbul ilinde doğdu. Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olup bir çok yapımda yer aldı. Ekranların sempatik ve güler yüzlü çocuğu olarak tanınıyor. Eğitimini Koç Özel Lisesi’ni bırakıp Üniversite hayatını New York Rensselaer Polytechnic Institute başladı 3. sınıfta bırakarak tekrar ülkemize geri dönüş yapmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuar tiyatro bölümünde eğitim almaya başladı. Haldun Dormen ve Müjdat Gezen’in yönetmenliğinde oyunlarda rol aldı. BKM Mutfak ile birlikte kariyerinde en hızı yükselişi sağlayan oyunculardan olmuştur. Yılmaz Erdoğan ile birlikte televizyonlarda yer aldılar. Türkiye’nin en büyük kanalında skeçlerini oynadılar başarıya ulaştılar. Bugün Kadim Dostum dizisinde Hikmet karakterini oynuyor.

murat eken

Murat Eken
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 07 Ağustos 1980
Yaşı: 34
Burcu: Aslan

Filmografi

Galip Derviş (2013) – Niyazi Durna (Konuk Oyuncu)
Salih Kuşu (2013)
Düşman Kardeşler (dizi) (2012) – Ahmet
Aşağı Yukarı Yemişlililer (2011) – Serhat
Çok Filim Hareketler Bunlar (2010)
Neşeli Hayat (2009)
Çok Güzel Hareketler Bunlar (2008) – Murat Eken
Sınıf (2008)
Kutsal Damacana (2007)
Ertelenmiş Hayatlar (2007)
Hatırla Sevgili (2006) – Yusuf Küpeli
Bir Demet Tiyatro (2006)

Yorum Yazın